Posted on: 2020-01-07

Job type: Permanent

Sector: Transport

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Kan du spotte og tiltrække talenter og udvælge de rigtige?

Københavns Lufthavne (CPH) rekrutterer hvert år en række nye medarbejdere, både til eksisterende og nyetablerede roller og ofte med unikke titler og ansvarsområder. Det kræver, at vi i HR er forretningsorienterede og kreative i at forstå forretningens behov, og at vi også kan sælge os selv som en attraktiv arbejdsplads til omverdenen.

Det begynder med de rette medarbejdere og den rigtige on-boarding!
Dit overordnede mål er at sikre, at CPH som virksomhed kan eksekvere en række ambitiøse mål gennem rekruttering og fastholdelse af de rette medarbejdere og med et godt overblik over vores talentmasse. Du er ansvarlig for kandidaternes ”rejse” gennem vores virksomhed og skal ikke ”bare” sikre den gode rekrutteringsoplevelse men også proaktivt påvirke vores valg af test værktøjer, employer branding initiativer og andet. Blandt dine væsentligste opgaver bliver at:

• Rekruttere specialister og være tovholder på rekrutteringsprocessen både i vores rekrutteringssystem (Successfactors) og i praksis, hvor du er superbruger og support.
• Være kontakt til search- og rekrutteringsbureauer inkl. fornyelse og forhandling af aftaler samt kvalitetsopfølgning og -evaluering.
• Løbende evaluere og optimere vores brug af testværktøjer og værdien heraf.
• Sikre optimal udnyttelse af og opfølgning på rekrutteringsbudgettet, som du er ansvarlig for.
• Bidrage til og drive employer branding initiativer, både selvstændigt og sammen med vores Employer Branding ansvarlige og CPH’s organisation.
• Skrive og korrektur læse jobannoncer mhp. at sikre overensstemmelse med jobbeskrivelser og CPH’s profil.

Forretningsorienteret rekrutteringsspecialist med en udpræget evne til at begejstre dine omgivelser
Du er en teamspiller, som bliver motiveret af at spille andre gode. Du er optaget af at levere de rette kandidater til vores forretningsområder, yde en sublim service og kvalitet til kandidater og ”kunder” samt rådgive og vejlede dine omgivelser til at finde de bedste løsninger. Du bevæger dig hjemmevant på alle niveauer i en organisation og skaber relationer med andre gennem din begejstring og naturlige flair for at omgås andre.

Som person er du optaget af, at kvalitet, menneskelighed og effektivitet følges ad, og du går gerne en ekstra meter for at sikre dette, og du inspirerer dine omgivelser og eksterne partnere til at gøre det samme.

Din faglighed er karakteriseret ved en akademisk uddannelse på kandidatniveau indenfor kommunikation, organisation eller HR og med minimum 3-4 års erfaring fra en tilsvarende funktion. Du er erfaren i rekruttering af specialister (funktionærer) til både stab og drift og har gerne erfaring fra et miljø med et tillidsmandssystem. Du er vant til at bruge testværktøjer (evt. PI/PLI) og HR-systemer som understøttelse til processerne. Employer branding er heller ikke et ukendt territorie for dig, idet du enten har drevet eller været en aktiv bidragsyder hertil.

Et HR-team, der er en aktiv del af og gør en forskel for forretningsområderne
I HR er vi i alt 25 engagerede medarbejdere og ledere, og hvor du bliver del af HR Udviklingsafdelingen med 11 medarbejdere, herunder to rekrutteringskonsulenter, fire HR-partnere med ansvar for egne forretningsområder, to udviklingskonsulenter, to interne kommunikationskonsulenter og en studentermedhjælper. Du refererer til HR Udviklingschefen.

Vores HR Udviklingsafdeling opfattes som en professionel, forretningsorienteret og udviklende sparringspartner for ledere og medarbejdere, og vi arbejder i et højt tempo. Der er energi, respekt og omsorg for hinanden, og vi trives godt i hinandens kollegiale og faglige selskab. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Stig ombord på din nye karriere
I denne rekruttering arbejder vi sammen med Hudson. For mere information om stillingen, er du velkommen til at kontakte Eva Belter-Andersen eller Camilla Svendsen fra Hudson på telefon +45 70 27 77 33.

Send din ansøgning direkte ved at klikke på "Ansøg" nedenfor. Skriv gerne ”1023” på din ansøgning. Så glæder vi os til at få din ansøgning senest den 20. januar 2020. Bemærk, at vi forsøger at afslutte rekrutteringen i januar måned, hvorfor vi ser på ansøgningerne løbende.


Se mere på cph.dk/om-cph/job
Læs mere om hvordan det er at være medarbejder i CPH på vores hjemmeside www.cph.dk/om-cph/job

Om Københavns Lufthavne A/S: Vi ejer og driver lufthavnene i København og Roskilde, og vi har en ambition om at være Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt. Sidste år rejste mere end 30 millioner passagerer igennem lufthavnen og vi har direkte flyruter mod 177 destinationer i verden. Over en årrække vil vi investere 20 mia. kr. i udbygninger og forbedringer af lufthavnen, så vi er klar til at tage imod op mod 40 mio. passagerer hvert år.

Vi er 2.600 medarbejdere fra mere end 50 lande og vi betragter os som gæstfrie værter for vores passagerer, og vi stræber efter at skabe rejseglæde for alle, der har Københavns Lufthavn som en del af deres rejse. Hver dag leverer vi resultater i tæt partnerskab med en lang række samarbejdspartnere i og uden for lufthavnen. Det er resultater af en så høj kvalitet, at vi flere gange er kåret som Europas mest effektive og Nordeuropas bedste lufthavn – titler, som vi både er stolte af og har stor respekt for.

 

Send job by email

Apply for Rekrutteringskonsulent til Københavns Lufthavne
Reference: 1023

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*