Posted on: 2019-07-05

Job type: Permanent

Sector: FMCG

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

i København

Dette Key Account Manager job hos Scandinavian Tobacco Group Denmark A/S (STG DK) giver dig en unik mulighed for at udfolde dine KAM- / Business Development egenskaber på et strategisk niveau og samtidig være en vigtig brik i at videreudvikle STG DK’s position på det danske marked.

Du bliver en del af en stærk salgsorganisation, der har ansvar for at sikre det gennemførende salg til alle kunder i Danmark, hvor du vil have ansvaret for en række udvalgte kunder. Din primære opgave er at sikre gennemførelsen af STG’s strategi på markedet. Individuelt med dine kunder, vækste deres forretning igennem kategori analyse og forståelse for at optimere salget og indtjeningen. Dette i tæt samarbejde med den øvrige organisation.

Kontinuerlig udrulning og opfølgning på årsplaner med dine kunder, indebærende udvikling af aktiviteter og tiltag til de enkelte kunder/kanaler for de enkelte produkter/brands. Tillige tilsikre de rigtige tiltag på årets salgstursaktiviteter, og gennemførelse i samarbejde med salgschefen og salgsstyrken.

Vigtig at have lysten til at analysere udvikling, med det for øje hele tiden bygge markedsviden og en dyb forbrugerindsigt. Der vil være en tæt dialog med marketing, således at vi udvikler os sammen med kunder og brugere de rette steder.

Stillingen har reference til, Country Manager Martin Hansen

Dine leverancer i rollen:
 

  • P&L ansvarlig på kunder
  • Udvikle egne kunder i henhold til strategi
  • Implementering og løbende udvikling af årsplan
  • Indsatser og aktiviteter igennem salgsstyrken
  • Tæt samarbejde med Brand- Marketing ift. udvikling med kunderne
  • Markeds- og konkurrentanalyser samt actions på disse

 

Dynamisk og erfaren fra FMCG & Brand

Du har en videregående uddannelse som Cand. Merc., HD eller tilsvarende og minimum tre års dokumenteret succes inden for FMCG, og gerne med erfaring fra Brand virksomhed. Dette kan være fra lignende stilling som KAM/BUM, Salgschef eller lignende, hvor dette kunne være dit næste naturlige skridt i din udvikling og karriere.

Du er knivskarp og har stærke kompetencer i discipliner indenfor Salg, Brand og Business Development. Du har desuden erfaring med at tænke i kundernes behov og strategier samtidig med, at du forstår leverandørens forretning.

Som person er du selvstændig og drevet af at opbygge stærke kunderelation, tænker langsigtet samt søger strategiske partnerskaber med dine kunder. Du er ambitiøs og resultatorienteret med et højt drive og energiniveau.

 

Resultatorienteret organisation med gode udviklingsmuligheder

Du bliver en del af en resultatorienteret international organisation med mange markedsledende, kendte og stærke brands, som er inde i en spændende udvikling. Du vil blive omgivet af mange kompetente og dedikerede kollegaer. Igennem dit ansvarsområde og deltagelse i projekter, får du en bred berøringsflade og mulighed for at skabe et unikt fundament til styrkelse af dine

For mere info om virksomheden: www.st-group.com

For mere information om stillingen er du velkommen til at tage kontakt til Annette Timmermann fra Hudson på telefon 70 27 77 33, som forestår udvælgelsen.

Send din ansøgning hurtigst muligt til dk@hudson.dk. Mærk din ansøgning "945".

Send job by email

Apply for Strategisk tænkende Key Account Manager skal hæve STG til nye højder
Reference: 945

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*